szolg8Diagnosztika

A száj, a fogak, a fogmeder, a csontozat, a nyálkahártya, a rágóizomzat rendszeres, alapos vizsgálata az azt kiegészítő röntgenfelvételek, valamint egyéb kiegészítő diagnosztikai módszerek segítségével, a páciens általános egészségi állapotának figyelembe vétele mellett történik, ez alapján állítjuk fel a diagnózist és választunk terápiát.

Röntgen diagnosztika

Rendelőnk a jelenleg legmodernebb digitális röntgendiagnosztikai felszereléssel rendelkezik. A típusos felvételek (OP, teleröntgen, intraoralis felvételek) mellett készülékünk alkalmas az állkapocsizület, arcüreg, az állcsontok részlet-, és rétegfelvételeire, szerkesztett sztereofelvételekre is.

Betegeink és kollegáink a felvételeket nyomtatásban, vagy CD lemezre másolva kaphatják meg.

Szájüregi daganatszűrés

A szájüregi daganatok és daganatmegelőző állapotok könnyen vizsgálhatóak, jól láthatóak, időben felismerhetőek, az időben kezdett terápiára jól reagálnak.

Új pácienseinknél, valamint továbbiakban időszakonként is külön kérés nélkül elvégezzük a daganatszűrést, a szájnyálkahártya, nyelv, garat alapos átvizsgálásával, a nyak megtapintásával, ahol az esetleges árulkodó nyirokcsomók észlelésével diagnosztikus értékű információhoz juthatunk.

Gyanú, vagy konkrét jel esetén további vizsgálatokat végzünk, vagy végeztetünk (röntgen, ultrahang, szakkonzultációk).

Szövettan, laborvizsgálatok, baktérium tenyésztés

Minden eltávolított szövetet szövettani vizsgálatra küldünk, akkor is, ha egyértelműen jóindulatú, vagy csak gyulladásos anyagról van szó. A későbbi esetleges kezelések, illetve a pontos leíráshoz van erre szükségünk. Laboratóriumi hátterünkkel szintén a pontosabb és körültekintőbb diagnózis felállítását célozzuk.  A góckérdésről bővebben itt olvashat.

Biztonságos –e a fogfehérítés?

Igen. A fogorvosi felügyelettel végzett fogfehérítés biztonságosságát sok éves klinikai tapasztalat bizonyítja. Az Opalescence fõ hatóanyaga a karbamid- peroxid, amelynek világszerte emberek milliói köszönhetik hófehér mosolyukat.

Hogyan történik a kezelés?

Fogorvosa először lenyomatot készít a fogakról, amelynek alapján elkészít egy speciális fogsínt. Ebbe a vékony, a fogakra pontosan illeszkedő sínbe kerül a fehérítő zselé. A fehérítés során a karbamid- peroxid elbomlásakor keletkező oxigén behatol a fogzománcba és a dentinbe, és kifehéríti az elszíneződött területeket. Az anyag a fog szerkezetében nem okoz változást, csak a fog színe válik világosabbá.

Meddig kell folytatni a kezelést?

A színváltozás legtöbbször már egy éjszakai használat után észrevehető. Az optimális eredmény eléréséhez átlagosan 7-10 napos alkalmazás szükséges. Fogorvosa tájékoztatni fogja Önt arról, hogy az Ön esetében milyen eredmény várható a kezeléstől.

Van-e mellékhatása a kezelésnek?

Néhány esetben a páciensek a fogak fokozott hőérzékenységét tapasztalják a fehérítés alatt. Ez azonban csak átmeneti jelenség, és fogorvosa szükség esetén speciális anyagok alkalmazásával teljesen megszüntetheti a kellemetlen tüneteket. Ez a hőérzékenység a kezelés befejezése után néhány napon belül magától is megszűnik.

Mennyire tartós az elért eredmény?

Ez sok mindenben Öntől is függ. Az eredmény akár végleges is lehet! A jó szájhigiénia, az alapos fogmosás – különösen a fogakat elszínező ételek, italok fogyasztása után -, hosszú évekre biztosíthatja a kialakult, fehérebb fogszínt.

Használati utasítás

Mosson fogat az Opalescence fogfehérítő fogkrémmel. Az Opalescence fecskendő zárókupakjának eltávolítása után juttassa az anyagot a fogsín aljába és az arc fele eső oldalfalaira. Fél vagy háromnegyed fecskendő anyagra lesz szükség.

Határozott mozdulattal juttassa a sínt teljesen a helyére. A kinyomódott gél felesleget óvatosan távolítsa el. Öblítsen vízzel kétszer, ügyeljen rá, hogy az anyagot ne nyelje le.

A sínt éjszaka, illetve nappal is viselheti.

Az előírt idő (6-8 óra) eltelte után vegye le a sínt. Távolítsa el és öblítse le a gél maradékot a fogakról, majd tisztítsa meg a sínt. Étkezés vagy folyadékfogyasztás előtt a sínt el kell távolítani. A fogsín viselésekor NE dohányozzon.

Kérjük, hogy…

 • NE használja az Opalescence-t ha terhes vagy szoptat
 • NE étkezzen vagy dohányozzon a fogsín viselésének ideje alatt
 • NE tegye ki az Opalescence fecskendőt hőnek vagy napfénynek
 • NE tarolja az anyagot mélyhűtőben

Kérjük, ne feledje hogy…

 • A fogak ínyhez közeli része sötétebb színű. Ezért ez a terület hosszabb idő alatt fehéredik ki és általában kissé sötétebb árnyalatú is marad, mint a fog többi része.
 • A páciensek kis százaléka tapasztal hőérzékenység fokozódást a kezelés alatt. Ha ez Önnél is előfordul, tájékoztassa a kezelőorvosát. Ez esetben ajánlatos a fogsínt csak minden második vagy harmadik éjszaka viselni, vagy használja napközben 1-3 órán keresztül. Esetenként fluorid tartalmú gél alkalmazása a sínben enyhítheti a tüneteket.
 • A magas citromsav tartalmú ételek és italok fogyasztása érzékennyé tehetik a fogakat.
 • Néhány páciens az ínyen, az ajkakon, a torokban vagy a nyelven tapasztalt kellemetlen érzésről számolt be. Ha ezek a tünetek két napnál tovább is észlelhetők illetve, ha egyre erősebbé válnak, forduljon a kezelőorvosához. Ezek a mellékhatások általában megszűnnek a kezelés felfüggesztését követő 1-3 napon belül.
 • Az ételek, italok, a dohányzás egy idő után ismét elszínezhetik a fogakat. Az Opalescence zselé néhány éjszakán át tartó használatával a fogak újra visszafeheríthetők. A fogak rendszeres ellenőrzése és letisztítása a fehérítő kezelés előtt és után egyaránt nagyon fontos. Az anyagot gyermekek elől elzárva kell tartani.
 • A kezeléssel kapcsolatos bármely kérdésével forduljon fogorvosához.
 • Egyes régi amalgámtömések bíborszínű elszíneződést okozhatnak a fogsínben, ez normális jelenség.

Fogmegtartó kezelések

 • Esztétikus tömések, fényre kötő, fogszínű kompozíciós tömőanyagból
 • Betét (Inlay): anyaga lehet porcelán vagy arany; fogtechnikai laboratórium készíti el lenyomat alapján
 • Gyökérkezelés: Bővebben itt olvashat róla

Fix pótlások (korona, híd)

Részleges vagy teljes kivehető fogpótlások

A rendellenesen álló fogak nehezebben tisztíthatók, nagyobb megterhelésnek vannak kitéve, így hamarabb meglazulhatnak és elvesztésre kerülnek Esztétikai hátrányuk gyakran eléggé szembetűnő, következményes káros kommunikációs és pszichés komponensekkel. Szerencsésebb esetben gyermekkorban az eltérések fogszabályozással jól korrigálhatók, de gyakran még idősebb korban is érdemes a rendellenesen álló fogakat szabályozni.

A fogszabályozásnak a mai technikák alkalmazásával korbeli korláta nincs. Az eredmények elérése szempontjából viszont fontos különbség, hogy gyermekkorban, főleg vegyes fogazat idején a fogazati és az állcsontok alaki, vagy egymáshoz való viszonyából eredő rendellenességek egyaránt befolyásolhatók kivehető készülékekkel.

A felnőttkori fogszabályozás nagyrészt rögzített készülékkel történik, megfelelő indikációval és pontosan tervezett kezeléssorozat részeként műtéti eljárások is segítik az ideális viszonyok kialakítását (lásd még: szájsebészet, arc-, állcsont sebészet menü alatt).

Szájhigiéne, fogápolás

szolg7A fogkő a nyálmirigyek által termelt nyálban található ásványi anyagok foglepedékkel való keveredése során jön létre, vagyis nem más, mint elmeszesedett foglepedék. A fogfelszínekre rakódik, azokhoz erősen kötődik, ezért csak professzionális módszerek segítségével távolítható el. Szájhigiénés kezelés során a határozottan látványosan előnyös változáson kívül a komfortérzet javul, a fogíny „megkönnyebbül”, vérellátása fokozódik, a szájszag eltűnik. Az otthoni szájápolás sokkal hatékonyabbá válik, hiszen a kialakított sima, polírozott fogfelszínek karbantartása, tisztítása sokkal hatékonyabb lesz.

A fogkő kialakulásáról, hatásairól, és kezeléséről bővebben itt olvashat.

Ilyen szakirányú végzettségű és nagy tapasztalattal rendelkező klinikai fogászati higiénikusaink külön megbeszélt időpontban a fogazat professzionális tisztításán, fehérítésén, polírozásán kívül gyakorlati tanácsokat és bemutatót tartanak az otthoni fogápolási speciális technikákról is, amivel a fogak és fogágy állapotának javításával, megtartásával az egészségmegóváshoz hozzájárulhatunk.

 • Implantátum beültetése, különböző implantációs rendszerek alkalmazása
 • Beültetéses fogpótlás
 • Megfelelő csontmennyiség hiányában csontpótlás, saját csonttal vagy csontpótló anyaggal; a témáról bővebben itt olvashat
 • Fogak, foggyökerek eltávolítása a legkíméletesebb eljárással
 • Fogmegtartó műtéti eljárások, gyökércsúcs rezekció, őrlőfogak esetében is
 • Bármilyen helyzetű bölcsességfogak eltávolítása
 • Állkapocsízületi problémák kezelése: kattogás, ízületi fájdalom, csikorgatás, stb. kezelése, állkapocsízületi műtétek, az ízület átöblítése
 • Nyálmirigy problémák kezelése, nyálkövek eltávolítása
 • Állcsont-műtétek: nagyobb állcsont deformitások sebészi megoldása fogszabályzó szakorvos együttműködésével, az alsó, vagy felső állcsont (vagy mindkettő) helyzeti rendellenességeinek sebészi megoldásai, természetesen altatásban, kórházi benntartózkodással
 • Sinus elevatio: az arcüreg alapjának emelése és csontpótlása implantációhoz
 • gyulladásos kórképek kezelése
 • szájüregi, ajak-, ajakkörnyéki lágyrészelváltozások műtéti kezelése, korrekciója
 • műtétek széndioxid lézer alkalmazásával
 • fogszabályzást segítő oszteotómiák, disztrakciók, ortho implantátumok
 • Műtétek altatásban: nagyobb beavatkozás, szorongás esetén ajánljuk, a fontos tudnivalókkal kapcsolatban kérjük olvassa el tájékoztatónkat
 • A szájsebészeti műtét utáni teendőkről bővebben itt olvashat.

Az állcsontok öröklött, vagy növekedés eredetű , egymáshoz viszonyított aránytalansága miatt gyakran nem elég a fogszabályozás, azt az optimális esztétikai és funkcionális eredmény eléréséhez műtéti eljárással kell kiegészíteni.

Ilyen esetben a beküldő fogszabályozó kollegával szoros együttműködésben számítógépes röntgen analízis után és egyéb tervezés alapján a fogszabályozás már műtéti előkészítésként indul, majd a műtétet követően még egyéni szükséglet alapján folytatódik.

A fogszabályozást elősegítő, vagy azt kiegészítő, úgynevezett ortognátiai állcsont műtétek altatásban, 2-3 napos bennt fekvéssel a Szent Imre Kórházban történnek.

A műtét és az utókezelés kellemetlenségeit az egész életre szóló hatásos eredmény feledteti.

A 3D képalkotás előnyei:

 • precíz diagnosztika: fogorvosaink és szájsebészeink könnyebben, gyorsabban és magabiztosabban tudnak diagnózisokat felállítani,
 • segítséget nyújt számfeletti fogak, áttörésben visszamaradt bölcsességfogak diagnosztikájában, implantáció előtti csontkínálat meghatározásában, csontpótló műtétek tervezésében és gyökérkezelés során, nehezen fellelhető csatornák megtalálásában,
 • élethű megjelenítés: az anatómiai képletek bármely szögből vizualizálhatóak, torzítás és vetülés mentesen,
 • páciensekkel való kommunikációban a 3D megjelenítés nagy segítséget nyújt, könnyebben értelmezhetővé téve a diagnózisokat

A 3D képalkotó rendszer használhatósága a fogszabályozásban:

 • a fogak elhelyezkedésének 3D vizsgálata: áttörésben visszamaradt bölcsességfogak és számfeletti fogak elhelyezkedésének pontos megjelenítése
 • a fogak és állcsontok növekedésének elemzése
 • orthodonciai implantátumok behelyezésének tervezése
 • digitális modellek létrehozása előtt gipszminták scannelése
 • egyéni fogszabályozó készülékek tervezése

Alacsony sugárterhelés:

 • 3D képalkotás a panoráma röntgennél alacsonyabb sugárdózissal
 • a sugárdózis és a képalkotás idejének jelentős csökkenése a leképezés minőségének magasan tartása mellett

Implantáció tervezése:

 • a készítendő fogpótlás szempontjából a lehető legjobb helyre kerülhetnek az implantátumok
 • az implantátumok műtét előtt virtuálisan behelyezhetők, ezzel segítve a tervezést
 • 3D nyomatott sebészi sablonok késztésének lehetősége

KÖZÖSSÉGI MÉDIA

Facebook Pagelike Widget

RENDELÉSI IDŐ

hétfő: 09:00-13:00; 14:30-19:00

kedd-csütörtök: 08:30-13:00; 14:30-19:00

péntek: 8:30-13:00

Bejelentkezéshez kattintson ide:

OralMED Studio Kft 2019© Minden jog fenntartva

A honlap további használatához a sütik használatát el kell fogadni. További információ

A süti beállítások ennél a honlapnál engedélyezett a legjobb felhasználói élmény érdekében. Amennyiben a beállítás változtatása nélkül kerül sor a honlap használatára, vagy az "Elfogadás" gombra történik kattintás, azzal a felhasználó elfogadja a sütik használatát.

Bezárás